Schoudernetwerk Groot Drenthe

Schouders, we hebben ze nodig. In ons dagelijks leven en tijdens het uitoefenen van vele sporten. Schouderklachten dienen altijd serieus genomen te worden. Wanneer u deze klachten ervaart, is het wenselijk om eens met de fysiotherapeut te kijken naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Na een uitgebreid gesprek, volgt specifiek onderzoek.  Daarna wordt er een individueel behandelplan ingesteld. Mogelijk zijn uw klachten hierbij al te verhelpen door slechts kleine aanpassingen. Denk hierbij aan houdingsaanpassing, aanpassen van de werkplek, het meer in balans brengen van de belasting op de schouder in het dagelijks leven, maar denk zeker ook aan specifieke oefeningen om de kracht, coördinatie en stabiliteit van de schouder weer op orde te krijgen. Daarnaast kan er hoge spierspanning aanwezig zijn, waarbij massage een verlichtend effect geeft.  Bij ieder individu wordt bekeken wat de oorzaak van de klacht is, en welke toepassingen voor hem of haar geschikt zijn om de klachten te laten verminderen.
Binnen onze praktijk zijn wij Monique Swierts en Eva Peters speciaal geschoold en gespecialiseerd in het behandelen van schouderaandoeningen. Monique vertelt: 'Ik zie hierin veel mensen na onder andere blessures en complexe schouderoperaties. Hierbij ben ik eveneens aangesloten bij het Schoudernet Groot Drenthe, waarin kwaliteit van behandelen voorop staat'.  
Het Schoudernetwerk Groot Drenthe bestaat uit een groep enthousiaste fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in de diagnostiek en revalidatie van patiënten met schouderaandoeningen. Het Schoudernetwerk heeft een samenwerking met de ziekenhuizen in Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Stadskanaal. Voor meer informatie over dit netwerk kunt u kijken op www.SNGD.nl