Een boerderij vol inspiratie

Ervaar de rust en ruimte van Gees

Mijn rijksmonumentale boerderij is te huur voor workshops, vergaderingen en lezingen. En de plek waar ik woon en werk als coach. Met veel liefde en aandacht hebben we onze Saksische boerderij een nieuw jasje gegeven: de Schaapskooi en de Deel zijn onder architectuur verbouwd met respect voor het oude gebouw en aandacht voor duurzaamheid. Rondom de boerderij ligt een boerenerf met veel bloemen, eetbaar groen, een kapschuur, kapitale eiken, een permacultuur moestuin en even verderop vind je ons voedselbos. Hier vind je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, nieuwe ideeën, inspiratie en ontmoeting!

De Schaapskooi

De 18e eeuwse boerderij wordt in het register van rijksmonumenten beschreven als “een boerderij met achterbaander en grote aangebouwde houten bijschuur”.

Die schuur werd in het verleden gebruikt als schaapskooi en vormt nu het hart van onze locatie. Deze ruimte is door mij en mijn gezin met veel liefde, tijd en aandacht verbouwd tot een duurzame ruimte waar lezingen, bijeenkomsten en workshops kunnen plaatsvinden.

De Deel

Onze boerderij staat met de baanderdeuren naar de weg zodat ze wijd open konden om ladingen hooi en oogst te ontvangen op de Deel. Ook anno nu staan deze deuren “los” voor ontvangst. Hier kom je – naar goed Drents gebruik – achterom de boerderij binnen. Direct achter de baanderdeuren ligt de vernieuwde Deel die nu is uitgerust met een informele zithoek en volledig uitgeruste keuken.

De Voedselhof & Het Voedselbos

Rondom de boerderij ligt ons groene, bloemrijke erf met de voormalige Geitenwei (mede daarom de geit in ons logo), de Kapschuur, negen monumentale eiken, een moestuin en een boomgaard. De plek ademt rust en de typische sfeer van een Drents esdorp en vormt de ideale plek voor groene inspiratie. Iets verderop, op loopafstand net buiten het dorp, ligt het Voedselbos waar voedsel wordt verbouwd in nauwe samenwerking met de natuur.