Mijn verhaal

Ik ben Mia, half Twents, half Engels. En inmiddels ook half Drents, want ik ben ondertussen stevig geworteld in de zandgrond van het Drentse esdorp Gees. Mijn wortels hebben me gemaakt tot wie ik ben en ze maken dat ik doe wat ik doe. De ervaring die ik als mens en ondernemer heb opgedaan pas ik toe in mijn coaching en mijn liefde voor gezond voedsel en natuur komen samen in de Voedselhof en het Voedselbos.

De plek waar ik woon en werk – een monumentale boerderij met veel groene ruimte – is mijn thuis en het is de plek die ik wil delen met zoveel mogelijk mensen. Deze plek geeft ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, aan inspiratie en voor natuur en bodem.

Voor mij horen deze dingen onlosmakelijk bij elkaar: mens, natuur, goede voeding en een gezonde bodem. Dat laatste kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten: we hebben allemaal een gezonde basis nodig van waaruit we kunnen ontwikkelen, of je nu plant of mens bent.

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Op mijn erf bouwde ik vanaf 2009 (letterlijk) mijn eigen fysiotherapiepraktijk in de Deel en de Schaapskooi. Met die praktijk ben ik inmiddels gestopt. De Deel en de Schaapskooi zijn nu de plek waar ik mensen ontvang voor coaching en duurzame, groene inspiratie.

Als therapeut weet ik als geen ander dat lichaam en geest bij elkaar horen. Als mens en ondernemer weet ik dat je een koers moet bepalen en dat je met heel veel kleine stappen uitkomt op je bestemming. De route die ik heb gelopen was niet altijd even makkelijk, het ging met vallen en opstaan, maar ik ben daar gekomen waar ik wilde zijn. Ik creëer nu een plek waar gezonde voeding, gezonde bodem en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. De plek van mijn dromen ontwikkelt zich steeds verder en daar geniet ik enorm van. Het gaat niet om het einddoel, maar om de reis, en die reis bevalt mij prima.

Op mijn boerderij hoop ik dat anderen ook hun bestemming bereiken. Daarmee wil ik jou en anderen helpen. Ik wil mensen laten zien en ervaren dat natuur, gezonde voeding en een gezonde bodem onlosmakelijk bij elkaar horen. Als we die connectie weer leggen dan zullen we tot echte oplossingen komen: een gezonde maatschappij en zelfredzame, (meer-)gezonde mensen. En ondertussen zal de natuur ons in overvloed geven wat we nodig hebben.

Registraties & lidmaatschappen

Green Care Community of Practice
Vereniging Voedsel uit het Bos
Werkplaats Voedselbossen Oost-Nederland

Opleidingen & certificaten

Coachen met Hart en Ziel 2007-2008
Motivational interviewing | Hogeschool van Arnhem en Nijmegen | MINT 2015-2016
Coachen van Intervisiegroepen | IQ healthcare Radboudumc 2016
Het Visiteren van Eerstelijnspraktijken | K.N.G.F. 2017
Leefstijlcoaching | HAN SENECA, expertisecentrum voor Sport, Arbeid en Gezondheid 2019
Slaap en Ontspanning | HAN University of Applied Sciences 2020

Jaaropleiding Eetbare Wilde Planten | scholing o.a. planten, biotopen, plantherkenning, koken, geneeskrachtige werking | In het Wilde Weg 2020-2021
Jaaropleiding Voedsel uit het Bos | Module Algemeen | Ontwerp | Bedrijfsplan 2021
Diverse masterclasses op gebied van gezonde bodem, plantvermeerdering en verwerking.

Fysiotherapie | Twentse Academie voor Fysiotherapie | Hogeschool Enschede 1990 Cum Laude
Beroepsinhoudelijke fysiotherapeutische scholingen o.a. op gebied van haptonomie, leefstijl, preventie en gezondheid, chronisch-progressieve aandoeningen, ziekte van Parkinson, geriatrie-ouderenzorg, duizeligheid, vaatproblematiek, (neuro-)revalidatie en (val-)preventie

Bedrijfseigenaar / werkgever Mia Carey Fysiotherapie / Valpreventie & Coaching 2009-2023

Mede-oprichter Zorg op Stee 2010 en Mantelzorg op Stee 2016

Meer informatie over mij vind je op Linkedin.