Valpreventie

We verzorgen al jaren groepsgewijze voorlichting en training zowel voor ‘vallers’ als zorgverleners, van verzorgende tot arts. Daarnaast bieden wij maatwerk op individueel niveau. Denk hierbij aan:

  • tips om niet te vallen
  • het begeleiden naar een dagelijkse (preventieve) oefening
  • maar ook het veilig maken van de thuissituatie en
  • het analyseren waarom u juist DAAR gevallen bent. Want als je dit begrijpt kun je hierin wellicht verandering brengen en uw valangst verminderen of wegnemen. 'Want één val is genoeg!'

Dit betekent soms een aanpak vanuit de trainingsruimte. Maar ook bij u thuis of in uw straat. Want we hoeven de deur maar uit te gaan om de dagelijkse realiteit van richels en randen, schuine hellingen en losliggende stenen etc. te ervaren.

Voor de diverse programma’s kunt u met ons contact opnemen. Aangezien de te kiezen route specifiek op uw persoon van toepassing is werkt het goed om een afspraak te maken. Samen brengen wij uw persoonlijke situatie in kaart en stellen we een plan van aanpak op.

Ouderen langer mobiel
De Jaarlijkse Valpreventieweek in oktober staat in het teken van Mobiliteit. Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Voor de één betekent mobiliteit lekker op pad met de fiets. Maar traplopen of met een rollator een rondje lopen heeft natuurlijk ook alles te maken met mobiliteit.
Tijdens de valpreventieweek besteden zorgverleners extra aandacht aan valpreventie en motiveren ouderen om mobiel te blijven. Kijk voor meer informatie op veiligheid.nl